Onderbouw

Onderbouw

Onze onderbouw bestaat uit de groepen 1, 2 en 3. In deze groepen werken we met thema's zoals 'In de ruimte', 'Woei, wat een wind' of 'Dit ben ik'.

Groep 1 en 2

In groep 1 en 2 leren kinderen door te spelen en ontdekken. Daarom moedigen we dit actief aan. We werken met thema's en hoeken. Zo leren de kinderen spelenderwijs wat ze nodig hebben voor taal, lezen en rekenen. Ze leren bijvoorbeeld welk object het langste is, welk getal kleiner is, welke woorden ze al kennen van onze themakaart, en wat rijmt er op het woord "hand". Ook leren we hoe we samen fijn spelen: binnen en buiten op ons eigen plein. Een paar keer per week spelen de kinderen van de peutergroep van MAM's met ons mee. Gezellig!

Juf, het digibord is een beetje schor.
Leerling groep 2

Groep 3

In groep 3 ontdekken we de wereld van lezen, rekenen en schrijven. Gelukkig hebben we in groep 1 en 2 al kennisgemaakt met letters en cijfers. Nu gebruiken we steeds vaker ons schrift, maar we leren ook door spelletjes te doen. We werken aan onze doelen met een weektaak of door te spelen in verschillende hoeken. De juf bedenkt dan leuke opdrachten voor ons! We ontdekken overal woorden; dat helpt ons bij het leren lezen. Ook leren we al vroeg samenwerken in teams. Dat betekent samen leren, elkaar ondersteunen en hulp durven vragen. 

VERKEN ONZE VERSCHILLENDE GROEPEN!

Vind meer informatie over de groepen in de midden- en bovenbouw door op de onderstaande knoppen te klikken.