Welkom op de groepspagina van groep 8!

Wij zijn een groep met 29 kinderen; 14 jongens en 15 meiden. We werken hard, kletsen gezellig, lachen graag.

We krijgen natuurlijk gewone lessen, zoals breuken, procenten, verhoudingen, ook werken we met het metriek stelsel en kunnen we maten in elkaar omzetten. Daarnaast oefenen we flink met werkwoordspelling en grammatica/zins-ontleden, leren we Engels en werken we aan geschiedenis/aardrijkskunde/biologie thema’s met Blink, maar in groep 8 doen we ook een paar andere dingen.

Zo hebben we EHBO lessen gehad, regelen wij 1x per week het oud papier en schone doeken voor alle klassen, hebben we ‘periode-opdrachten’ (keuze-werk: ontwerpen/tekenen/schrijven/onderzoeken) en gaan we straks natuurlijk op kamp en een leuke musical instuderen.

Als afsluiting van het thema Blink “media” hebben we een journaal gemaakt en gepresenteerd aan groep 6/7. We hebben fake news ertussen gedaan en echt nieuws gedeeld. We waren benieuwd of ze konden raden wat het echte en wat het neppe nieuws was. Van tevoren hebben we daarom onderzoek gedaan naar media vroeger en nu. Wat is de invloed van (sociale)media? Waar werd en wordt media voor gebruikt? Hoe ontdek je of het nieuws echt/nep is?

Het is al een tijdje geleden, maar we hebben in december dansles gehad van Introdans. We mochten in de Borg onze mooie dansbewegingen aan elkaar laten zien en we oefenden om een dans d.m.v. een verhaal op de juiste beat uit te voeren.