Welkom op de groepspagina van groep 7/8!

Wij zijn een groep met 30 kinderen; In groep 8 zitten 11 kinderen en in groep 7 19 kinderen. We werken hard, kletsen gezellig, lachen graag.

We krijgen natuurlijk gewone lessen, zoals breuken, procenten, verhoudingen, ook werken we met het metriek stelsel en kunnen we maten in elkaar omzetten. Daarnaast oefenen we flink met werkwoordspelling en grammatica/zins-ontleden, leren we Engels en werken we aan geschiedenis/aardrijkskunde/biologie thema’s met Blink, maar in groep 8 doen we ook een paar andere dingen.

Zo hebben we EHBO lessen gehad, regelen wij 1x per week het oud papier en schone doeken voor alle klassen, hebben we ‘periode-opdrachten’ (keuze-werk: ontwerpen/tekenen/schrijven/onderzoeken) en gaan we straks natuurlijk op kamp en een leuke musical instuderen.

Na de instructie van de juf gaan we zelf aan de slag. Dit doen we alleen, in tweetallen of in een groepje. We mogen hierbij ook gebruik maken van het Lab. Dit is de ruimte boven, waar naast ons lokaal ook de lokalen van groep 5 en 6/7 op uitkomen. Begin 2020 hebben we hier een nieuwe vloer en prachtige nieuw meubilair gekregen. Hier zijn we heel blij mee!

We werken in schriften, maar ook al veel op onze Snappet-devices, computers en I-pads. Coöperatief leren is samen leren, dat vinden we erg leuk en belangrijk.

Naast al het harde werken is er ook tijd voor creativiteit. Op vrijdagmiddag hebben we Crea Blink (Blink is onze methode voor wereldoriëntatie) en werken we groepsdoorbroken. Dit jaar hebben we al met papier-maché gewerkt, kennis gemaakt met de techniek houtbranden, getekend met Oost-Indische inkt en potlood en linosnedes gemaakt en afgedrukt.