Welkom op de groepspagina van groep 6/7.

Leuk dat u hier een kijkje komt nemen!

Wij zijn een gezellige groep met 30 kinderen. Er zitten 18 kinderen in groep 6 en 12 kinderen in groep 7. Onze juffen heten Simone Fomenko (ma-di) en Gerriët Klomp (wo-do-vr).
Op vrijdagmiddag krijgt groep 7 les van juf Sylvana. De kinderen van groep 6 die in de groep 5/6 zitten sluiten dan aan bij groep 6.

Nieuws uit de groep

Coöperatief leren
Hier maken de kinderen van groep 6 en 7 een rekenopdracht. De structuur die we gebruiken heet ‘Zoek iemand die…’.

Samenwerkend leren
Aan de hand van verschillende soorten dobbelstenen (“gewone” en met eenheden, tientallen, honderdtallen erop) oefenden de kinderen het hoofdrekenen. Bij de oefening op de foto’s moesten de kinderen vermenigvuldigen wat ze dobbelden. Bijvoorbeeld: 20×7, of 32×40 of zelfs 20×8×3. De kanjers van groep 6/7 deden dit supergoed!