Welkom op de groepspagina van groep 5

Leuk dat u hier een kijkje komt nemen!

Wij zijn een gezellige groep met 23 kinderen. Onze juf heet Yvette en is de hele week onze juf. We gaan dit jaar leren hoe we zelf dingen kunnen onderzoeken bij de thema’s van Blink. Ook kunnen we al heel goed werken in circuits en werken we coöperatief samen.

Iedere maandag, dinsdag en woensdag beginnen we met een half uur lezen. Dit doen we in een leescircuit, die bestaat uit 4 onderdelen: toneellezen, stripboeken lezen, werken in het werkboek en lezen met de juf. We lezen zo op een afwisselende en leuke manier en ook nog eens op ons eigen niveau!

Bij het vak Wereld Oriëntatie werken we met de methode Blink. In de eerste vier lessen leert de juf ons de belangrijkste dingen over het thema. Daarna mogen we zelf kiezen wat we willen leren door een onderzoeksvraag te bedenken. Het afgelopen thema ging over ‘Aardse Extremen’. We hebben posters gemaakt over o.a. vulkanen, aardbevingen en lawines. Aan het eind van het thema hebben we presentaties gegeven aan onze ouders.

De decembermaand is weer voorbij, maar wat hebben we het leuk en gezellig gehad met elkaar! Surprises maken op 5 december en natuurlijk een bezoek van de Sint. Ook deden we een pepernotencircuit met allemaal spelletjes. Daarna op naar het kerstdiner, waarbij we zelf allemaal lekkere gerechtjes hebben gemaakt. Als afsluiter zijn we met de hele school gaan schaatsen.