Groep 1-2a

Heel veel kinderen bij elkaar, wat leuk wat doen ze daar?
Spelen in de huishoek, prentjes kijken in een boek.
Verven met een grote kwast, kijken of de puzzel past.
Water drinken uit de kraan, even bij juffrouw Sylvana staan.
Dan een heel klein beetje moe, nu maar vlug naar huis toe.

30-10

Mijn vriend

Mijn vriend.
Dat ben jij!
En jij en jij.
En jij?
Jij kan er ook nog wel bij!
Vrienden zijn dat kun je niet alleen
Er zijn zoveel anderen om je heen
Anderen om mee te spelen
Of je ideetjes mee te delen
Anderen om mee te rennen
En de wereld te verkennen
Iedereen draagt zijn steentje bij
En jij?
Ben jij ook een vriend van mij?

24-12

De weken voor de kerstvakantie zijn altijd extra gezellig op school. We zingen veel liedjes, versieren samen de kerstboom en natuurlijk ook de rest van het lokaal. In het atelier kunnen de kinderen experimenteren met verschillende knutselmaterialen. Er worden mooie kerstbomen en kerststerren gemaakt. En de kinderen leren over het kerstverhaal, de geboorte van het baby’tje Jezus.

Februari 2020

In de kleutergroepen werken we met thema’s. Binnen ieder thema is er ook een zogeheten ‘projectweek’. Tijdens een projectweek introduceren we een probleem of situatie en helpen de kinderen met het helpen van een oplossing. De hele week zijn ze druk met knutselen, helpen, bouwen schrijven, tekenen etc. om zo tot een oplossing te komen of naar een eindresultaat toe te werken.

Zo hebben we tijdens het thema feest gekozen voor een projectweek over trouwen. De twee knuffels van de klas gaan trouwen, maar… wat moeten ze allemaal regelen?
De kinderen knutselden een trouwhuisje, een trouwjurk, een boeket bloemen. Er werden taartjes gemaakt van klei, uitnodigingen geschreven en versiering geknutseld.
Met als kers op de taart natuurlijk het trouwfeest op vrijdagochtend. Wat een betrokkenheid!’