Groep 1-2a

Welkom op de groepspagina van groep 1/2a.

Heel veel kinderen bij elkaar, wat leuk wat doen ze daar?
Spelen in de huishoek, prentjes kijken in een boek.
Verven met een grote kwast, kijken of de puzzel past.
Water drinken uit de kraan, even bij de juffrouw staan.
Dan een heel klein beetje moe, nu maar vlug naar huis toe.

Nieuws uit de groep

Iets nieuws geleerd bij gym
“Dit was de allerleukste gymles ooit” was een van de vele leuke reacties na de gymles. Voor het eerst hebben de kleuters gegymd met de houten turnringen. Wat was het leuk! Ze mochten schommelen en heen en weer zwaaien.

Werken in de klas

Gym op dinsdagmiddag
Iedere dinsdagmiddag staat in het teken van sporten. Met beide kleutergroepen gaan we de hele middag gymmen. De inhoud van de gymlessen is heel wisselend. De ene week hebben we bewegen en dansen op muziek. De week daarop hebben we een toestellenles waarbij we o.a. leren klimmen en koprollen. Als laatst doen we een les met bewegingsspelletjes.

De foto’s staan in het teken van ‘bewegingsspelletjes’. Dit doen we altijd passend binnen ons thema. Het thema waar we deze periode aan werken, is het thema ‘winter’. Hieronder kunt u een aantal foto’s zien. We springen van ijsschots naar ijsschots en lopen over een gladde ijsbaan… oeii.. als de tikker ons maar niet pakt!